Alles over WordPress

Buro 48 maakt de websites in WordPress. Dit is een Content Management Systeem, kortweg CMS; letterlijk een systeem waarin je je informatie onderbrengt in een online omgeving. WordPress is een open platform en dat betekent dat heel mensen wereldwijd werken aan constante verbetering van WordPress en dat je binnen deze community dus ook altijd antwoord op je vragen krijgt.

WordPress is van oorsprong een blogsysteem, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een behoorlijk populair CMS met tal van mogelijkheden en uitbreidingen. Veel grote bedrijven maken gebruik van WordPress. Het is gebaseerd op templates, ofwel thema’s waarin je je website giet. Daarin zijn miljoenen varianten te vinden en het is maar net wat je mooi vindt en wat je wil met je website, voor welke variant je kiest. Je kunt kiezen voor een gratis thema of een betaalde versie. Buro 48 kan je helpen de keuze voor een thema te maken.

We weten nu dus dat ontwikkelaars thema’s maken voor WordPress. Goede ontwikkelaars maken gebruik van duidelijke, ‘cleane’ (PHP) codering en dat vindt Google fijn! Google heeft minder moeite je site door te struinen en je bent dus goed vindbaar. Niet onbelangrijk! Deze ontwikkelaars blijven doorontwikkelen en het thema voorzien van updates. Ze groeien mee met de ontwikkeling van WordPress. We willen namelijk niet dat WordPress allemaal dingen verandert en dat de code van je website daar niet meer mee om kan gaan.

Gelukkig hebben wij verder weinig te maken met de codering van de website. Dat wordt allemaal geregeld en we just ‘fill in the blanks’, ahum. Dan nog is het soms een fiks puzzeltje, maar voor Buro 48 weer een leuke uitdaging! En daarna, als de website klaar is, is het reuze makkelijk voor de gebruiker om dingen aan te passen zonder ook maar iets van html, php, my SQL of dat soort gekkigheid af te weten. Like!

Binnen WordPress zijn er talrijke plugins te koppelen. Voor een webshop, voor een nieuwsbrief, voor een contactformulier, voor een google map, voor google analytics, je kunt het zo gek niet bedenken. Dus veel variaties op een thema!

WordPress websites zijn, wederom als je een goed thema hebt uitgekozen, responsive: goed leesbaar en meebewegend op desktop, laptop, tablet en smartphone. Niks is zo irritant als je op je smartphone een website opent die niet responsive is, want dan moet je heen en weer swipen en in en uit-zoomen om teksten goed te kunnen lezen. Daarnaast is Google not amused en sterker nog, hij negeert je als je website niet responsive is.

Kortom, genoeg voordelen om gebruik te maken van WordPress.

Wil jij ook een easy-to-use, responsive, google-vriendelijke WordPress website voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met Buro 48. Wij helpen je!