blog Buro 48 over responsive sites

Respon-huh?

Jasper en ik waren druk met de oplevering van nieuwe sites, dus de nieuwe blog liet even op zich wachten. Maar hier is-tie :)! Dit keer iets over responsiveness. Dat dus.

Wikipedia:

Responsive webdesign is een benadering van webdesign waarbij de web developer streeft naar een optimale webervaring voor een breed scala aan apparaten.

Het betekent niets meer en niets minder dan dat je website goed te bewonderen is op desktop, laptop, tablet en smartphone.

Niets is irritanter voor de websitebezoeker (en dan vooral op een smartphone, en dat zijn er nogal wat!) dan dat je moet gaan schuiven van links naar rechts om de teksten goed te kunnen lezen. Je bent drukker met swipen dan met lezen en dat is niet de bedoeling. Ik weet niet hoe jullie erover denken, maar ik haak altijd snel af op zo’n site. Gelukkig zijn veel websites prachtig responsive; maar we komen nog steeds sites tegen die zich niet aanpassen aan een kleiner scherm. Geloof me: dan is de beleving van je prachtige website echt stukken minder.

Wees ervan bewust, dat als je zo’n niet responsive website hebt, je kijkers verliest. Daarnaast zou Google je zomaar kunnen negeren en dat is het laatste wat je wil, toch?

Buro 48 levert alleen maar WordPress websites die goed meebewegen op alle formaten. Dus heb je een niet responsive website? Tijd voor actie, bel of mail ons! Je maakt veel mensen blij: Google, je bezoekers en daardoor jezelf! (…en ons ook wel!).